Николи я не мрияла про Осинь

Лилия Собко
Ніколи я не мріяла про Осінь,
Не закликала: «Осіне, прийди!»
Мене не гріють її срібні роси —
То ж і благала: «Осіне, зажди!»

Але з роками, мабуть, я змінилась:
Сама чекаю жовтого листа.
І вже турбуюсь: «Де ти забарилась?
Приходь скоріше, Осінь золота!»

А чому так? — Бо знаю достеменно
Про Осінь, чародійницю сумну:
Вона гортає календар щоденно —
І з кожним днем наближує Весну!


Ілюстрація з Інету
https://www.youtube.com/watch?v=VGnhVRNnWqQ - пісня про Осінь