Присъда

Величка Николова -Литатру 1
Присъда
Автор - Величка Николова - Литатру1


Много дълго те чаках, любими,
много нощи за тебе не спах.
Все се питах къде си, с кого си?
За ръцете ти мъжки копнях.

Но отминаха дни и години...
Златно лято ми хвърли заря,
друг мъж стрелна очите ми сини
и у мене жената узря.

С друг живея, но ти си в съня ми.
Чакам още желания зов...
Ти за мен си и блян, и присъда:
да живея без твойта любов!

*