Вълните и детето, за деца и възрастни

Величка Николова -Литатру 1
Вълните и детето

Автор - Величка Николова - Литатру1


Ленив следобед. Тишината кряка.
Морето дипли мирните вълни.
Едно дете на пясъка прикляка
и почва да си прави язовир.
Вълна игрива вирът му отнесе,
погълна и лопатката подир,
но друга - бисер в мида му донесе
и в детската душа настъпи мир.

*