Картопля

Клавдия Дмитрив
Посадила я картоплю
На усьому полі.
А як кажуть ще в народі –
Просто бараболі.
Посадила,посадила,
А тоді копала.
З картоплею,ну як завжди,
Я бізнесувала.

Я газдиня дуже файна,
Картоплю садила.
І на славу та карполя
Восени вродила.
Трактор оре,трактор оре,
Картоплю збираю,
Та й на полі свою пісню
Залюбки співаю. 

Картоплини-бараболі
Великі й маленькі.
Урожай був цей хороший –
Ми усі раденькі.
На картоплі заробила
Файну копійчину.
Наварила,насмажила
Велику мисчину.

Будуть тепер пляцки терті,
Пироги й чанахи.
Заспіваю на концерті
Про свої бульбахи.
Так я собі потрудилась
З бульбою на славу.
А як квітка показалась –
Робимо забаву.

Запечем у грані бульбу,
Мадяра засмажим.
Файний бантик на тій квітці
Ми разом зав’яжем.
Тоді піду знов співати,
Всіх вас веселити,
А навесні знову буду
Ту бульбу садити.

19.09.2019 р.