Любовна среща

Величка Николова -Литатру 1
Любовна среща
Автор – Величка Николова – Литатру1


Любовна среща. Времето минава.
Часът отдавна не е вече „хикс”.

Две гургулици тънат във забава…
Поетът си написа нов триптих.

Чилякът чака. Пали пак цигара.
Две птички му подхвърлят нота... пет...

Върви към него циганка прастара,
в лопатка смита фасове: по пет...


Литатру1
13.09.19