У полумьйи горыть осинне лыстя

Наталия Ломейко-Громовая
У полум'ї горить осіннє листя.
В багатті плавиться, неначе ті мости,
Які колись єднали нас так близько,
А зараз нам вже їх не перейти.
 
Здіймає крила смутку птиця Сірін,
Десь біля неї Алконост кружляє.
І подих Фенікса злітає в хмарах сірих,
І попелом минуле посипає...

Над погорільцем, як біля ікони,
Прошепочу прощання молитовне:
"Не вилиняє в пам'яті ніколи
Кохання наше. Бо воно - невтомне!"

Надія іскрою дмухне легенько в очі,
Але вже темрява гірка і, знаю, - пізно...
Яскравим вогником останнім серед ночі
У полум'ї горить осіннє листя...