Барабаните на любовта

Величка Николова -Литатру 1
Барабаните на любовта
Автор: Величка Богданова — Литатру1

(http://www.stihi.ru/2019/08/12/3583 - Оригинал - самостоятелен - с електронни адреси към всички преводачи)



Днес пак вали. Вали като във Ада
и слънцето е хванало ръжда.
Там… двама млади, спрели на площада,
със жажда се целуват под дъжда.

Те не усещат, че ги гледат злобно,
не виждат завистливите очи,
не чуват и словата им злокобни,
не чувстват как дъждът с любов цвърчи.

Вали си той. Туптят сърцата млади
в унисон с мелодия от страст,
а капките – същински барабани –
почукват по площадния паваж…



( От книгата ми „Барабаните на любовта” )