Роберт Геррик. Н-31 Не супруга, но сестра

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(Н-31) Не супруга, но сестра

Я холостяк и рад
Тому, что не женат:
Голгофа – жить с женой
Под крышею одной.
Взамен супруги впредь
Хотел бы я иметь
(Так, знаете, верней)
Сестру – целуясь с ней
Хоть по сто раз на дню,
Невинность сохраню.


Robert Herrick
31. No Spouse but a Sister
 
A bachelour I will
Live as I have liv'd still,
And never take a wife
To crucifie my life:
But this I'le tell ye too,
What now I meane to doe;
A Sister (in the stead
Of Wife) about I'le lead;
Which I will keep embrac'd,
And kisse, but yet be chaste.