Синята птица и Литатру

Величка Николова -Литатру 1
Синята птица и Литатру

Автор - Величка Николова - Литатру1



...

И внезапно
до мене долита...
Синя птица,
сред бяла мъгла.
Тя най- нежно ми рече:
О, Лита,
ще те пазя
под моите крила!

Подмладена от думите
мили
и от погледа
искрен и тих,
взех едно от перата й силни
и написах
признателен стих.

Моето лято е вече далече,
но оставам във бъдното...
Вечно!

Литатру1