Рви жили

Евгений Хорус
На лингвистический конкурс – Суржинг. Тм Гуси-Лебеди. http://www.stihi.ru/2019/08/27/3992

               Вам надобно песен, их есть у меня
               (из Одесского суржика)

Борись за щастя – стягом полощи.
Рви жили на арені як придётся
З моменту посадження на горщик
І до моменту угасання сонця.

На скачках і в рулетку – новачок,
Ризикував на гроші грати сдуру,
По виплатах дізнаєш свій шесток,
Букмекера хохлятскую натуру.

А ліпше, нiколи не ризикуй:
Шампанське лише трохи краще пива,
Талант сховати треба буде – схуй,
І без таланту можна жить красиво.

В іншому ти мистецтві може бог,
Но в житті тільки клоуном бумажным
Батьків стезю продовжити як смог.
Рви жили через що, чому – не важно.

І за арену... – ставки високі –
Шукати щастя навіть і не парся –
Гешефт втрачати комусь не з руки …
Рви жили в полный рост и темпе вальса.

Над куполами плачуть облака,
І колокол дзвонить, хто причепёться?! –
Як треба розіп'яли дивака –
Ща відпочине до згасання сонця.

Рецензия – экспромт от Бабки Ёшки http://www.stihi.ru/avtor/nb2010:

Талант сховати треба буде – схуй,
Коли покличе бездарів Вітчизна!
Не поспішай і дурня не рятуй,
Свій шлях шукати ніколи не пізно.