Моята зима

Величка Николова -Литатру 1
Моята зима
Автор – Величка Николова – Литатру1
( песен )

Хей, живот, живей, живей,
нека вечно да те има!
Слънце златно, ти ни грей
със любов неотразима.

Пролет пукна. Ха, така!
*Ще се хванем за зелено.

Лятото – ще се пека
до морето ни солено.

Есента щом захладней,
в парка, ти, ще ме целуваш!
Ще ни пее *Чичо пей;
с нас звездите ще танцуват…

Зима – дойде ли с бял мраз,
ще я хванем за яката
и ще хукнем – раз, раз, раз…
с яки ски, на планината...

Хей, живот, живей, живей!
Нека вечно да те има!
Моята коса белей.
Вън ме чака черна зима…

Слънце златно, грей ти, грей,
със любов неотразима.

Ти, любов едрей, едрей –
да ме топлиш в мойта зима!

Литатру1

* Ще се хванем за зелено = Чест израз в България
* Чичо пей = птичка песнопойка в България