Лятото, Есенният Вятър и Литатру

Величка Николова -Литатру 1
Лятото, Есенният Вятър и Литатру

Автор - Величка Николова - Литатру1

Вятър ли ми чука
или е капчука?

Чувам, че е вятър.
Свири и се киска,
вратникът натиска -
иска по галоши
у дома да влезе,
всичко да потроши
и да си излезе.

А пък аз - горката,
съм в сълзи облята...
тебе те тъгувам,
мое, мило Лято!

Честичко сънувам,
че летя със ято...
Там, където ти си,
там и аз да бъда!...

С Есенният Вятър -
няма да пребъда!

Литатру1