Кълбо напред, детско

Величка Николова -Литатру 1
Кълбо – напред, кълбо – назад
(за най- малките деца)
Автор – Величка Николова – Литатру1


Тръгваш, тръгваш златно Лято…
Идваш, идваш Есен, тук.

Литват ято, подир ято
с Южен Вятър. Пак – на юг!

Пейте, смейте се дечица.
Нека има веселба.

Нека тропнем ръченица,
да направиме кълба…

Литатру1