Върхушката и народът, политически привкус

Величка Николова -Литатру 1
ВЪРХУШКАТА  И  МАСАТА
( гражданско с политически привкус )
Автор – Величка Николова – Литатру1


Защо ли, защо ли, вали като в Ада,
защо ли, защо ли, *Луната тъй страда,

а Облаци - сиви – се бият тъй страшно,
*Светкавици порят *Небето опасно?!

Защо ли, защо ли, таз Есен (не млада),
не идва с Надежда, не носи отрада?!

В душите – чернилка черней, като в Ада,
а *Масата – стара – гладува и страда!


*Небето, *Облаци = властимащите
*Светкавици = кавги, крамоли, злоупотреби от властимащите…
*Луната, *Масата = Народът

Литатру1