З Днем Незалежностi, рiдна Вкраiно

Клавдия Дмитрив
З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ,РІДНА ВКРАЇНО!
Процвітання тобі і добра
В двадцять восьмі твої роковини.
Щоб квітучою завжди була.

Над тобою щоб мирнеє небо
Нарешті назавжди було.
Щоб тебе не топтали ганебно,
Щоб слово вкраїнське жило.

Щоб ти процвітала,рідненька,
Щоб тебе поважали усі.
Для нас,українців,ти–ненька,
Ти найкраща в своїй всекрасі.

Щоб хліба колосились у полі,
Щоб барвінок стеливсь по землі,
Щоб не знала лихої більш долі,
Підіймалась на своїм крилі.

Щоб тополі росли край дороги,
Щоб калина цвіла край воріт,
Щоб не знала ти більше облоги,
Й український щоб множився рід.

Щоб твої зеленіли Карпати,
Й повноводними ріки були.
Ти–найкраща у світі й багата
Й НЕЗАЛЕЖНІСТЬ тобі здобули.

Чорноземи щоб рясно родили,
Щоб купалася ти у  добрі,
Щоб в мирі і злагоді жили
На рідній вкраїнській землі.

Щоб в серцях українських жила ти,
Щоб тобою пишались завжди,
Щоб єдність могла процвітати,
Й щоб не знала ніколи біди.

Українське щоб слово звучало,
Й пісня вкраїнська лилась,
Вінком слави щоб все увінчалось,
Щоб мрія вкраїнців збулась.

Щоб гімн твій звучав по всім світі,
Й світився щоб волею герб,
Щоб стягом були оповиті,
Й щоб не зменшало в тебе ж бо верб.

Щоб гімн твій звучав на всіх мовах,
Й з українських щоб линув він вуст,
Щоб ніколи не була в оковах!
Дорожу я тобою й горджусь!

Щоб любов’ю  була вишивана,
І міцністю ткана була,
Бо ти Богом земля дарована,
Й українцями нас нарекла.

Процвітай,волелюбна державо!
Твердо же стій на ногах!
Честь й хвала тобі,рідна,і слава!
Ти ж зовсім ще юна в роках.

З НЕЗАЛЕЖНІСТЮ,РІДНА ВКРАЇНО!
Будь квітучою ти навіки!
Хоч на мапі ти просто краплина,
Та до тебе ведуть всі стежки!

СЛАВА УКРАЇНІ!

24.08.2019 р.