Странникът и тромпетът, триолет

Величка Николова -Литатру 1
Странникът и тромпетът
(триолет)

Автор: Величка Николова – Литатру1


Страннико, страннико – с празен каскет.
Хубаво свириш на този тромпет!
Има ли дупки във твоя каскет?
Страннико, страннико – с празен каскет.
Петък – тринайсти е,  пет е без пет.
Днес – пак ли празен е твоят късмет?
Страннико, страннико – с празен каскет.
Хубаво свириш на този тромпет!

Литатру