Аз, ти и дивият кестен, нестандартно

Величка Николова -Литатру 1
АЗ, ТИ И ДИВИЯТ КЕСТЕН
( нестандартно )
Автор: Величка Николова – Литатру1


Тази вечер кестенът ни приюти.
В наша чест запали всички свещи.
С аромат от свещите си ни гости,
шепнейки ни приказки горещи:
за любов, и за живота, за смъртта,
за предателства и нощи лунни;
и за вярата, надеждата, страстта,
за интимни мигове безумни...

Всушахме се в неговия шушкащ глас,
трогнаха ни нежните му листи...

Бях прехласната и сякаш онемях!
Пийнах от въздишките му чисти.

Ала времето лети, лети, лети…
Кестенът без време си загина!
Ние с теб вървим, вървим, вървим
с любовта ни!  Тя не ни *задмина!



*задмина = отмина, остави

Литатру1

*