Лято-Есен в творбата на Литатру, по вдъхновение от

Величка Николова -Литатру 1
Вдъхновена от
Николай Лилиев:
БЕЗНАДЕЖНИ СА МОИТЕ ДУМИ...

„ ...гасне моята мъртва звезда,
и душата ми, трепетна лютня,
бесприютна трепти и ридай.”
Николай Лилиев

***


ЛЯТО - ЕСЕН В  ТВОРБАТА  НА  ЛИТАТРУ (нестандартно)
(Първи вариант)
Автор – Величка Николова – Литатру1


Славей пее на цъфнало клонче,
Лято пъстро в очите ми грей.
В моят стих вписах водното конче,
то в тефтера ми нека живей!
И нанизват се буква след буква…
Ето, вече е цяла творба,
от която душите да смукват
дъх на Лято.
 
То носи торба,
а в торбата свирукат цветя…
Чуй как нежно приглася "лютня",
а щурецът все още ни пей,
подражавайки бога - Орфей.

Виж как дрозда
си хапва от грозда.
Сбогом, Лято! Ти, Есен, ела!

Пищна, цветна – добре си дошла,
в мойта малка, но пъстра творба!


Литатру
понеделник, 12 август 2019 г.

(Втори вариант,посветен на Л.Охотницкая: http://www.stihi.ru/2019/08/22/3568)

Фото - "Есен в кошничка", художник Литатру1 (платно, маслени бои, шпакла... )