Не стрибай на останню сходинку

Стах Розсоха
Не стрибай на останню сходинку
Поїздів, що тебе не ждуть.
Не цілуй її теплу родимку,
Коли вечір дрижить, як ртуть.

Коли дощ - за гріхи і помилки,
А у скло б’ється сивий птах.
Не наважуйся навіть подумки -
Не цілуй її просто так.

Тане в мареві все нездійснене:
очі, губи, помад сліди.
Йди - не згадуй про справжнє, істинне -
Від цілунків, кохань, біди.