Тази нощ Самотата... ,сонет

Величка Николова -Литатру 1
Тази нощ Самотата...
(сонет)
Автор – Величка Николова – Литатру1


Тази нощ Самотата гризе ноктите – свои...

А пък аз до вратата – чакам ласките – твои…
С дяволита усмивка, в черен смокинг облечен,
аз те чакам с наливка.  Знам,ще дойдеш,човече.
В чаши – две, ще долея: щедри капчици нежност
към виното, що пее за любов със метежност.
И… мигът щом припламне, ти ще шепнеш: Любима!...
А пък аз ще прошепна: - О, люби ме… люби ме...

Тази нощ Самотата – гризе ноктите свои!...

А пък аз до вратата – чакам ласките – твои.
С дяволита усмивка, в черен смокинг облечен, аз те чакам с напитка... Идвай вече, човече.

Тази нощ Самотата - вече не е самотна -
аз - до нея - в тъмата - гриза ноктите свои...



Литатру1