Легка д воча душа

Сергей Марышев
Чого чекає він від неї?
І приголомшлено мовчить,
Коли вона обрав Енея.
Життя бере і кожну мить.

Вона сміється - дивна пані.
Легка як східний кашемір.
Взуття яскраве «від армані»,
А на кільці горить сапфір.

Чого він може їй віддати?
Окрім душі, любові, мрій
І честі що зростила мати...
Землі він справжній богатир.

Але дівочі танці ллються -
Його обрана в них тече.
Над ним вже всі в селі сміються,
А він для неї все несе.

Но не оцінить подарунки -
Дівоча мерехтить душа.
Їй все одно – любов, стосунки…
Для неї все це тільки гра.

І знов порхає диво-птахом,
По білим мазаним хатам
Сміються всі під кожним дахом,
Що закохався і запав…

Кохання зле в миру траплялось -
Віддати все і кожну мить.
Він сподіваючись на малість,
Себе стяжає - дух болить…

…Не йди за тими хто уходить -
Минає як вчорашній день,
І почуття в собі не родить.
Цінуй себе, життя, людей!