Голи сънища, над 18 г

Величка Николова -Литатру 1
Голи сънища
Автор - Величка Николова - Литатру1


Нощем, щом грейне луната рогата -
Вещерки, вещо вещаят в гората...

Пращат ни сънища: хубави; лоши...
Моите са голи, дори - без галоши.

Моите сънища вечно палуват,
чувствам, че обич у мене блудствУва:

Странник - скиталец, врата ми отваря,
кани ме мило да вляза във Рая.

С ръжена - печката вещо разтваря,
огъня буен у мене разгаря...

С топли и жежки целувки горещи,
сякаш запалва в мен хиляди свещи!...
...
Сутрин - петленцето, вирва качулка,
гледам: оглежда се, търси си булка.

Всички кокошки са много напети.
Петльо им свирка: "Елате, проклети!"

Гони ги, клюцка ги... те все му бягат...

В голите сънища - аз все не бягам!


Величка