Циганката, кукувицата и аз, свободен стих

Величка Николова -Литатру 1
Циганката, кукувицата и аз, свободен стих
Автор - Литатру1
(от кн. "Това е животът")

На сън видях -
как циганка ме дебне.
Очите И се впиха в мен като иглИ.

Настигнах я,
тя дланите погледна,
а после тръгна... хич не ме обнадеждИ.

Изпаднах в ужас!
Пот... и се събудих.
Дочух на кукувицата - отвън - гласа.

Тя нежно ми разказа,
че ме дебне
там, нейде, вън - омая в любовта.


Величка