Про мiста

Натали Амар
ПРО МІСТА МОЄЇ КРАЇНИ

Окремі квартири складають будинок,
Будинки складають квартали,
З кварталів райони виходять невпинно,
З районів міста виростають.
Міста утворили велику країну.
І в кожного свОє лице,
І кожне із них привітає гостинно,
Давай поговорим про це?
От Харків, що має проспекти широкі,
Чудові бульвари та парки,
Одеса - весела, морська, синьоока -
Величні фасади та арки.
Дніпро - мегаполіс стрімкий, галасливий
На трьох величезних холмах,
І Вінниця ніжна, маленька, красива,
Що тоне в зелених садах.
А ось Запоріжжя - колиска козацтва,
Приборкавше ріку срімку,
Полтава - велике галушкове царство
В яскравім народнім вінку.
Тернопіль, відомий, як файнеє місто,
Та древній замріяний Львів,
А Рівне - яскрава перлина в намисті
Та Суми - країна вогнів.
Як батько на дітьми, славетний наш Київ,
Історію тисячоліть
На вулицях своЇх ретельно та пильно
Нащадкам від зла боронить.

Наталі Амар