Гнездата

Величка Николова -Литатру 1
Любовта -

сменихме със омраза,
след двубоя на душите блудни!

Глупостта

потъпка радостта ни
и довлече само болки трудни.

Дъбове -

изскубаха листата,
но… запазиха гнездата чудни!

*

( От книгата ми " Трохата" )

Литатру1
*