Клюкарски очи - нестандартно

Величка Николова -Литатру 1
Вън зима вилнее.
Тъга се прокрадва в самотните птичи гнезда.

Луд вятър се вее
и облак лудее. Вихрушка беснее в бразда.

Сняг бял се излива,
гората заспива под топлия снежен сюртук.

Диск слънчев унива,
лъчите си скрива.През зимата царят е друг.

Нощ. Свети луната,
не крие рогата. Любовни интрижки върти.

По хорските къщи, дори и в леглата,
наднича с клюкарски очи.

*
( От книгата ми "Барабаните на любовта" )

Литатру1