Повня

Наталка Змиивна
Повня.
Метеорами
Плаче Кассіопея.
Травами йдемо – неораною
Зоряною ріллею.

Дихає зілля росами –
солодко так, серпнево.
Гарно йти простоволосими
просто сузір’ям Лева.

Ось промайнула зірка
З шлейфом гарячим, яскравим.
Пальці Кассіопеї –
Мов степовії трави.

Вії Кассіопеї – мов серпанкові мрії.
Я вимовляю бажання швидко, як тільки вмію.

Навіть Кассіопея
Зловить метеор не встигає.
Десь за моєю спиною
Місяць, мов сон, достигає.

Зоряний дощ не вщухає,
А цвіркуни й цикади
Гімн урочистий співають
Серпневому зорепаду...


14.08.19