Мислити на мовi

Натали Амар
Я мрію мислити на мові,
Тій самій мові, на якій
Прабабця ніжні колискові
Виводила для малюків.

За що мене такого права
Позбавлено? І винен хто,
Що рідну мову одібрало
Що голос її вимкнуто?

Я розумію, розмовляю,
Пишу римовані рядки,
Але зі слів чужого краю
Мої складаються думки.

У мові ДНК народу,
Зв'язок із предками, душа.
Жах заподіяної шкоди
Не висловити у віршах.

Я мрію мислити на мові,
Я мрію, щоб вона жила -
Без неї наш народ , панове,
Немов лелека без крила!