ПрЕходи

Величка Николова -Литатру 1
ПрЕходи – сатира
Автор - Величка Николова - Литатру1

Ние "в дните робски и хайдушки
сме изяли много люти чушки… „ /Радой Ралин

После в Соц- а - нямаше за семе,
но ги сАдеха за кратко време.

Днес – във Демокрацията глуха –
празни са душата и търбуха.
Не че няма вече люти чушки,
просто - нужда имаме от пушки,
че крадци ни трепат у мазето,
а охраната е на небето.

Може пък небесната охрана –
да ни пуска манджа у тигана.

"Ха, наздраве" със вода – чешмяна!
Ала и от нея вече няма.
Идва зима – „весела, засмяна”.

Литатру1