Уз язмышым, уз юлым

Рябина Хат
Узем салган юл ул, минем язмыш
Атлар сукмагымны ,  узем сайладым
Юлларыма киртэлэрне куйса язмыш
Ничек белсэм аптырамый, мин жайладым

Авырлыклар булды кайчак, тузэ алмаслык
Шатлыкларым да булгандыр житэрлек
Уткэннэрне  хазер  искэ тошергэндэ
Ничеклэр тузелгэн ?, исен китэрлек...

Нилэр генэ кичерсэмдэ юлларымда
Бар эшлэгэн эшем булды, тик изгедэн
Рэхмэт эйтэм хазер мен кат язмышыма
Сыгылмадым , горур уттем хяр мизгелдэн!

Булмыйдыр ул сорап алып язмышларны
Узмышлар юк , дилэр бит , язмыштан
Ходайкаем хазер зинхар сакла мине
Яман кешелэрдэн, ачы ялгыштан...

Ни кылсакта, шушы якты доньяларда
Мангайларга алдан язылган язмышын
Утларында коеп, бозларында тунмый гына
Кадерлэрен белэ алмыйсын бу тормышнын