Мальви

Зинаида Савило
Заколихує в сон мальви вітер
На подвір’ї моєї матусі.   
Я безмежно люблю оці квіти,
Та немає їх в Білорусі!   

 Щиро дякую, мій,  рідний краю,
За шляхи волошкові твої.
В сиві спогади знов повертаю,
І співають в душі солов'ї.

 Так судилось, я знаю, по долі   
Мені жити в чужій стороні.
Та не в’яне та квітка любові,
А частіше цвіте уві сні!   

 Мальву ту привезу з України,
Край віконця свого посаджу.
Щастя створить хай нові родини,
Хай відкриють країни межу...

***
Мальва — символ стремления к возвышенности и силы, воплощение мечты и радости. Мальва — оберег и символ Украины.Да, этот цветок есть в Беларуси,но он другой. Я подчёркиваю дружбу народов.Так хочется вернуть прошлые отношения.;