От приятели - смъртно ранена

Величка Николова -Литатру 1
Аз дойдох в майско утро със благост.
Изживях своето детство във радост

и се кичех със люляк от двора
а с кутрето прескачах стобора.

Пролетта си въобще не пилеех.
Остър връх изкачих и се смеех.

За честта си - преборих стръвница,
за детето си бях кат` орлица.

Извървях своето лято - стремглаво.
Всеки цвят ми намигна лукаво.

От любов бях досущ пеперуда.
На небето дарих изумруда.

Есента си посрещнах в безлуние.
Днес - простреля ме злобно безумие.

И сега съм орлица – сломена,
от "приятели" -  смъртно ранена!

Литатру1