Храсти разцъфтели

Величка Николова -Литатру 1
Храсти разцъфтели
( Забрави ли своята роза )

Копнеж у мен трепти сред пламъци разляни
по твоите очи – далечни, но желани.

Лютичета и крин в луд танц са заиграни,
а спомените мили със горест са заляни.

Дали си ти сега сред сенки разлюляни;
при палава жена …  и - от любов пияни?

Поливаш ли цветя и храсти разцъфтели?
А търсиш ли ме мен сред рози посребрели?!

Литатру1
( От книгата ми - "Барабаните на любовта" )

*