У Карпатах гiр багато

Клавдия Дмитрив
У Карпатах гір  багато,
В кожної своя краса.
Про це  треба всім нам знати…
Дивляться всі  в небеса.

Усі вони дуже різні:
(І на перший погляд теж)
Є пологі,а є й грізні.
Зауваж , за цим простеж.

Одна вища , друга – нижча ,
У якоїсь крутий схил,
Та в гори немає днища,
І нема у неї крил.

То ж стоять собі на місці,
Поглядають з висоти.
Від весни дерева в листі.
Красивіших  не знайти.

Ті – широкі , ті – високі ,
Ті – колючі , ті – стрімкі ,
Є і парні , й одинокі,
І ребристі є такі.

Та усі вони красиві,
Краще гір лиш  гори є.
Є і чорні , є і сиві.
З-за них сонечко встає.

І за них лягає спати,
Щоб за нічку відпочить.
Буде гори звеселяти ,
Ну і нам буде світить.

21.07.2019 р.