Рожевий ранок у Карпатах

Клавдия Дмитрив
Рожевий  ранок у Карпатах
Серед зими , серед  снігів.
Долини й гори в  білих  шатах
І безліч  різних є слідів.

Рожевий ранок у Карпатах
Душу мою вже встиг зігріть.
І груби розтопили в хатах.
Він радий був нас всіх  зустріть.

Але ж сьогодні він рожевий,
Учора він  таким не  був:
Він був холодним , мов  сталевим,
Та , мабуть , нас він все ж почув.

Хотілося ,щоб був він втішним,
Щоби в красивій  пелені.
Та він насправді став  розкішним.
Щоб був таким всі інші  дні.

Щоб далі став  ще й кришталевим,
Й від сонця  щоби він  блистів.
Немовби в казці всі дерева.
Й щоб під ногами  сніг скрипів.

20.07.2019 р.