Дивлюся на духмяний хлiб

Любовь Дуля Шевчик
Дивлюся на духмяний свіжий  хліб,
А серце в хвилюванні завмирає...
Молюся:  «Отче, неба і землі,
До ніг Твоїх я  низько  прихиляюсь!

Та дякую за хліба аромат,
Смакую ним я вдосталь і щоденно!
Не раз лишається й черствіти шмат,
Ціну йому чи знаю  достеменно?

Скрутні не пам’ятаю бо  роки,
Скоринку на коштовність як міняли...
Від голоду вмирали малюки,
Без хліба люди зовсім знемагали.

В смітник тоді  не викидали крихт,
При погляді на хліб - блищали очі...
Хоч тої не застала  я  пори,
Все ж він для мене - золота дорожчий!

Бо пахне хліб теплом трудящих рук,
Грозою і цілющими  дощами,
Зерном, що подолало безліч  мук,
Гарячими селянськими  печами.

Дарунок неба - цей духмяний хліб,
За нього, Творче,  вдячність я приношу.
Тож хай завжди, на кожному столі,
Дар буде цей! - благаю Тебе Боже!
~ДЛВ~