Заметiль

Клавдия Дмитрив
Заметіль…заметіль…заметіль
Крутила в повітрі сніжинки.
Летіли вони звідусіль,
І впали на гілки ялинки.

Йорданські морози і Різдво,
Заметіль , снігопад , завірюха.
Насправді – це є божество,
Ще й вітер морозяний дмуха.

Під ногами поскрипує сніг,
Сонце блиснуло – сніг заіскрився.
Не видно стежок і доріг,
І погорб весь снігом накрився.

Лютує , щипає мороз,
Про себе дає зима знати.
Не видно з-під снігу і лоз,
Й дим куриться з кожної хати.

Замерзли озера й ставки,
І ріки морози скували,
Та пройдусь  по снігу  залюбки…
А  морози шибки змалювали.

17.07.2019 р.