Биберон

Величка Николова -Литатру 1
Звънва селската камбана.
Тракат щъркели в синхрон.
Пет годишна Цецка стана,
още смуче биберон.

А децата й се смеят:
- Хвърляй този биберон,
той е вече за музея.
Пей, свири с акордеон!

Литатру1
България, София,
01.08.2018
05:20 ч.