Tabula rasa укр

Валерий Квачев
 TABULA RASA

Удвох ми їхали до моря.
Ти пачку з бардачка дістала.
В зубах цигарка "Біломору"
твоїх мене залоскотала.
Згиналась під тобою рама.
До рами прив'язали палю.
Бо ти таки дівчина справна.
Хай буде ще і опахало...

Все було б так, як ти хотіла,
та паля тріснула три раза.
На палі віяло тремтіло.
І загорілося - зараза!
Бо "Біломор" - я думав - стрази...
Буває і від нього клопіт.
Я те побачив не відразу,
а лиш коли припік той попіл...

Вчепилась правою за палю,
а лівою ти замахала.
А я співав й крутив  педалі
і думав, що диригувала.
А кляте віяло палало!
А "стрази" падали так мило.
Здається їх було немало:
 "вітрило" на тобі диміло...

Гасив твою "tabula rasa" -
рожеву, ніби квіт каштану.
Ледь-ледь, й не вистачило б квасу...
Тепер ти, як "fata Morganа".

З тих пір ти кинула палити,
хоч тютюну у клуні - море.
А я хотів тобі купити
на вечір.. пачку "Біломору"...

ВК ХерСон липень 2019