Про правду для онуки Нiки

Валерий Гаевский
Бита, гнута, ламана – це правда
Вона верх скромності, вона в вустах всіх драм
Тиха, нічого не мовляча але все долаюча як прабабця Катя – це правда
Слабка у сварці і в роздорах (як тітка Світлана) але перемагаюча у часі – це правда
Сильна у мовчанні і чеканні – це правда
Потужна в доброму натхненні – це правда
Всесильна, як природа – це правда
Узявша весь тягар підлої брехні з вагом непід’ємним – це всесильна правда
Сліз струмки-потоки, що перетворюються у найсильнішу лавину – це правда
Найважча й найскладніша для пітьми і зла – це правда
Незнана й непрочитана і навіть в церкві стримана – це правда
Міра і довершеність…але не завершеність – це правда
Міра всіх начал, продовжень і закінчень – це правда
Незламна – це правда
Єдина – це правда
Об’єднуюча – це правда
Це те, що добрі хочуть розповісти а злі сховати і затоптати
Вона сама себе рятує – це правда
Вона проста, вона не в суї – це правда
І для брехні складна і тьмі нездолана
Як вітер і вода ніким не буде скорена – це правда.
08.06.15.