Горобина нiч

Олександр Мачула
Зело не спиться в горобину ніч,
яка на землю казкою спадає,
то папороть горить у сотні свіч
і кожен свою мавку виглядає.

Чи спиться у такі хвилини тим,
хто щиро прагне чистої любові?
Кому кохання стелиться, як дим,
до ніг у ці години вечорові…

А з неба сяє їм Чумацький шлях
у тисячі, мільйони переливів,
промінням місячним розпечена Земля,
дарує прохолоду ліс кмітливим…

Купальска ніч – це чудо із чудес!
Хіба її не кожен пам’ятає?
Цієї ночі линуть до небес
і тануть почуття за небокраєм.

06.07.2019