Най- спокойните местенца - за мънИчките зверченца

Величка Николова -Литатру 1
Най- спокойните местенца - за мънИчките зверченца
(детско)
Величка Николова - Литатру
 

Облаците идват на талази,
мрежите дъждовни хвърлят ден и нощ.
Речната вода въобще не лази,
тича по коритото си с бурна мощ…

Патици се крият по гъстаци -
патетата кътат от пороя лют.

Котенцето с никнещи мустаци –
кълбовидно се намести в моя скут.

Па, па, па…

Мяяяу, мъррр…

Литатру1
България, София