Як можна

Клавдия Дмитрив
Це є наш  біль,і срам,і  неповага ,
Це  - пляма на історії  живій.
Де  героїзм і де  ота відвага?
Ти не гарант, а просто лиходій?

Чому такі ганебні твої вчинки?
Чому ганьбиш країну защораз?
А де ж ті героїчні поєдинки?
Коли уже задбаєш ти за нас?

Як можна так історії не знати?
Не знаєш Конституції?!Ганьба!
Як можна на людей ось так плювати?!
Як називається  теперішня  доба?

Куди поділися твої всі  обіцянки?
Де ті стратегії,які  ти малював?
Тепер в  тебе вже інші  забаганки?
І керувати саме  так ти планував?

Не соромно дивитись  людям в очі?
Не  соромно країну так ганьбить?
Чи ти забув, що в роликах  торочив?
Та скільки ще той  бруд ти  будеш  лить?

Для  чого так  країну  плямувати?
Для чого посміховиськом ставать?
Для чого  все здобуте  так  топтати?
Чи в твоїх планах було тільки  обіцять?

Як  можна  плямувати так  державу?
Як можна нищить цінності її?
Чи ти знайшов  нову собі забаву
Й задовільняєш забаганки всі свої?

Як можна так  паплюжить нашу мову?
Як можна проти неї виступать?!
Хоч усвідомлюєш кожну свою промову?
Якщо промовою той срам можна назвать…

Чи є хоч крапля  совісті і честі?
Чи якості незнані ці  тобі?
Та скільки ще  дурниці  будеш плести?
І скільки нам ще жить в такій  ганьбі?!!!!

05.07.2019 р.