Пiнгвiни

Олександр Мачула
Посеред морської піни
замелькали чорні спини,
гамір підняли пінгвіни –
грають у квача з дельфіном!
Познімали чорні фраки,
запашіли небораки,
ніби термобігуді,
й розчинились у воді.
Потім хутко на крижину
вилітають й одежину
кожен натягає знов,
хоч гаряча в жилах кров.
Навіть не страшна акула,
із глибин яка шугнула.
Тільки клацнула зубами
і лишилася з бобами –
показали фраків спини
їй пронирливі пінгвіни!

04.07.2019