Еньовден

Величка Николова -Литатру 1
 Отиде си и тази цветна пролет.
Дойде тук с много билки Еньовден.
 Разпръсна ги при своя първи полет.
 
Венец от здравец сплете и за мен.

 Небето сиви облаци разтвори.
 Изля се ситен, благодатен дъжд,
 от който всяка билка цвят отвори

 и пръсна аромат на шир и длъж.
 
А слънчо щом лъчите заразвива,
преди да дръннат първите менци,
 невести и моми – венци извиват,

 за дарове на своите момци.

А аз, накичена с ухана роза,
 потропнах ръченица с момък тих.
 Заех възможно най- шикозна поза

и той се влюби… Стана мой жених.

Их!  ;)

Литатру1
България, София


( От книгата ми „Два кестена” – юни 2018 )