Вятърът и трикраката маса, Бащин дом

Величка Николова -Литатру 1
Чукът на кълвача никак не се чува.
Зимен вятър вее, вие и лудува,
тропа по комина, търси си дружина.
В къщата дзиндзика леглото с пружина.
Книгите се мъдрят в пОлици изгнили,
в раклата угасват спомените мили.
Вазата е празна, чайникът не трака.
Масата трикрака – стопаните чака…


Вятърът се вмъкна в прашната камина,
после се измъкна тъжен през комина…

В бебешка люлка паяк се люлее,
паяк се люлее, жални песни пее...


( В книгата ми "Тъга")
Литатру1
България, София