1 Пиян Еньо

Величка Николова -Литатру 1
ЧЕСТИТ Еньовден, приятели!

Поздравявам Ви със стих.; "Пиян Еньо", вдъхновена от творчеството на великия Есенин:


ПИЯН ЕНЬО
Автор: Величка Богданова - Литатру1
(от книгата ми "Два кестена" - 2018 г.)

("Еньо" е същото стихотворение, но там той "не е пиян", за да не обидя поклонниците му).


Днес под родни небеса
Еньо прави чудеса.

Бе с корона от невен.
Ах, какъв красив левент!

Много билки ни дари.
Сплете и венци дори.

Моята баба до зори
билки всякакви свари.

Кой по глътка, кой по три –
от сиропа всеки пи.

Еньо май попрекали
и напълно се опи.

Ах, билкарю, хи, хи, ах!
Сам направи се за смях.

Аз - със трезвата глава,
ще ви кажа, хей това:

- Билките са цяр- другар
и се теглят на кантар.

Ползвай просто капкомер,
а избягвай окомер!

Припев:
Хи, хи, хи, хи, ха, ха, ах!
Еньо стана май за смях.

Ах!...  ;)

Литатру

(Благодаря на Фейсбук за фотото)