Sene Qalmaz

Алиев Орхан Адам
Bu melahet, bu gozellik, bele ey gul sene qalmaz,
Vucudun rami zamandir deme ki, bir tene qalmaz.

Solacaq bir gun o cohren, gozelim terife deymez,
Qorusan goz bebeyin tek, ne mena bil yene qalmaz.

Kim yanir ewqin odunda, sinesi, konlu sitemdir,
Ewqinden yandi Kerem de, aliwa can, yana, qalmaz.

Ne eceb, yoxdumu hikmet, dediler ki, “deve durdu”
Kohne , ya teze imaret, yixacaq bir xana qalmaz.

Bes temiz sevgi deyilmi, ana ovladini sevdi?
Qiyma ovlada;na Tanrim , yawamaz, bir ana qalmaz.

Bax ana konlune, ey gul, arif ol, ibreti al sen,
Vesline catsa her awiq, inan ewq efsane qalmaz,

Ey Oyrxan, yoxsa nigarin, deme ki, ewqi qubardan,
Diyari ewqde gozel yox, vefali yar mene qalmaz