Плаче мати

Галина Полищук Ярмульская
Чому плаче рідна мати?
Сльози проливає.
За дітьми своїми тужить,
Горе вана знає.

Страшне горе, коли діти,
Уникають  матір.
Страшне горе, коли діти,
Ненавидять старість.

А матуся їх любила,
Крилом обіймала.
Пригортала їх до серця,
Щастя вона мала.

Найрідніші в цьому світі-
Це є наші діти.
Та чомусь вони тепер,
Жорстокими стали.

Соромляться рідну матір,
Що живе убого.
А колись їхня матуся,
Була дуже строга.

Як малими були діти,
Були милі, любі.
Обіймали рідну неньку,
Тримали за руку.

Та чомусь сьогодні діти,
Обняти  не можуть.
Сказать слово гарне мамі,
Теж вони не хочуть.

Не соромтеся, ви, діти,
Свою рідну неньку.
Поки б;ється її серце,
Пригорніть  стареньку.