Авылымнын тирэ - ягы

Динара Мухамаева
Авылымнын тирэ - ягы.

Динара Мухамаева - Шакирова

Иген кырын икегэ булеп
Безнен авылга юл керэ.
Эллэ кайдан куренеп тора
Авыл осте, эйлэнэ - тирэ.

Авылымнын тирэ - ягы матур,
Уртасыннан ага елга, инеше.
Шул гузэллекне карый - карый,
Мин сокланып кайтып килешем.

Эллэ кайдан чакыра сыман
Авылнын яшел, кин болыны.
Болыннарда ат котуе йори,
Уйнап йогерэ бэлэкэй колыны.

Авылнын тирэ - ягын камап
Жэелеп киткэн кара урманы.
Урман буенда матур эрэмэ,
Эрэмэгэ тоташкан авыл урамы.

Нинди матур жэйге хава,
Тау башыннан кузэтеп торам.
Иген кырлары шаулап усэ,
Танга калып хозурланып утырам.